Vi giver dig 20 års erfaring om lingeri, lige ned i indbakken.

HELT GRATIS

Ved tilmelding til vores nyhedsbrev får du 15% på dit næste køb, dog ikke på gavekort og i forvejen nedsatte varer.
Tilmeld dig i dag
Levering 1-3 hverdage. Gratis indpakning. Fri fragt over 500kr. Julegaver byttes frem til 1. Februar 2022.

Størrelsesguide

Vælg den rigtige størrelse BH

Du har sandsynligvis hørt, at så mange som 75% af alle kvinder bærer den forkerte BH-størrelse. Desværre er dette tal korrekt. At finde den rigtige BH-størrelse er en del videnskab, en del kunst og lidt kvindelig ihærdighed.

Der er ingen magisk BH-størrelse lommeregner, der fungerer på enhver kvinde og for hvert et mærke, men denne BH-guide bør fungere for dig.
Det er vigtigt at måle sig selv og det er umagen værd. Den rigtige BH-størrelse hjælper din talje ser smallere ud, dit bryst ser fyldigere ud og din krop ser højere ud. Dine bevægelser i skuldre og ryg føles mere behageligt, og dit tøj passer bedre.

Overbevist? Lad os komme i gang!

Hvordan måler man BH-størrelsen
Tag din bedste BH på. Det kan være nyttigt at få en anden person til at hjælpe dig med at måle. Eller måske ønsker du bare at stå foran et spejl og måle dig selv.

Omkreds
Mål omkring dit bryst, lige under brystet, med et målebånd. Tag en dyb indånding og udånding. Mål, men ikke for stramt. Det nummer du får, er din omkreds.

Brystmål
Mål vandret rundt om kroppen og hen over BH'en hvor du er fyldigst. Målebåndet skal sidde tæt uden at stramme. Tag en dyb indånding og udånding. Det nummer du får, er dit brystmål
Brug skemaerne til at finde den størrelse og skål, der passer dig bedst

Min omkreds i centimeter:

brystmål omkreds
Mit brystmål i centimeter

Brystmål cm
Hvordan ved jeg, at BH'en sidder korrekt?

Passer din bh korrekt?
Kontroller pasformen på din BH på disse fire punkter: Stropper, Rygstykke, Skålen og Midterstykket.

Stropper
Justerbare stropper giver dig mulighed for altid at få din bedste pasform. Dine stropper skal forblive på plads uden at gnave eller glide. Hvis dine stropper gnaver eller glider, har du muligvis den forkerte omkreds på BH'en. Elastikken i stropperne løsner sig også på grund af slidtage.

Rygstykket
Rygstykket, ikke stropperne, skal give 80% af støtten i BH-en. Rygstykket skal passe godt, men ikke sidde for stramt. Du skal være i stand til at putte en finger mellem rygstykket og din krop. En ny BH skal passe bedst i den yderste række af hægter, fordi BH'en løsner sig med tiden. Du skifter ind til de strammere rækker af hægter med tiden. Rygstykket bør ikke krybe op. Hvis der er mellemrum i bunden af skålen, er rygstykket for løst, et tegn på, at det er tid til at købe en ny BH.

Skålen
Skålene skal se fyldige og glatte ud, uden rynker. Hvis skålene ser "tomme" ud, har du brug for en mindre skålstørrelse. Hvis du ser rynker på siderne eller toppen af skålene, har du muligvis brug for en større skålstørrelse eller en BH designet med større dækning af brystet eller er højere i siden.
Skålen er for lille, hvis afslutning ved kanten under armen går ind i brystvævet. BH kanten skal følge din brystkanten og ikke gå ind i brystvævet.

Midterstykke (mellem skålene)
Du må ikke være i stand til at stikke en finger under center stykket. Det skal ligge fladt mod dit brystben.

En sidste note:
Din BH-størrelse er ikke konstant. Du bærer sandsynligvis ikke den samme BH-størrelse, som du bar for fem år siden. Mange faktorer kan påvirke din BH-størrelse, ud over det mærke eller den stil du vælger, vægt ændring og graviditet har også en betydning. Vi anbefaler, at du måler din bh-størrelse årligt.

Konverteringstabeller:

BH højde vægt tabel


Størrelsesguide BH