Vi giver dig 20 års erfaring om lingeri, lige ned i indbakken.

HELT GRATIS

Ved tilmelding til vores nyhedsbrev får du 15% på dit næste køb, dog ikke på gavekort og i forvejen nedsatte varer.
Tilmeld dig i dag
Levering 1-3 hverdage. Gratis indpakning. Fri fragt over 500kr.

Størrelsesguide

Sizeguide til at vælge den rigtige BHDu har sandsynligvis hørt, at så mange som 75% af alle kvinder bærer den forkerte BH-størrelse. Desværre er dette tal korrekt. At finde den rigtige BH-størrelse er en del videnskab, en del kunst og lidt kvindelig ihærdighed. Her på siden har vi forsøgt at komme med BH størrelser forklaring, så du nemmere kan finde den rigtige størrelse BH - specielt når du shopper BH'er på nettet.


Hvilken størrelse bh bruger jeg?Der er ingen magisk BH-størrelse lommeregner, der fungerer på enhver kvinde og for hvert et mærke, men denne BH-guide bør fungere for dig og hjælpe dig med at komme så tæt på din rigtige BH-størrelse som muligt. Det er vigtigt at måle sig selv, og det er umagen værd. Den rigtige BH-størrelse hjælper din talje ser smallere ud, dit bryst ser fyldigere ud og din krop ser højere ud. Dine bevægelser i skuldre og ryg føles mere behageligt, og dit tøj passer bedre.
Overbevist? Lad os komme i gang!


Hvordan måler man BH-størrelsen?Vi er mange, der har en yndlings BH - den BH der bare sidder allerbedst, fungerer under forskelligt slags tøj og måske er ved at trænge til en udskiftning. Når du skal måle din BH størrelse, er det egentlig rimelig simpelt. Tag din bedste BH på og hav et målebånd klar, så er du klar til at måle. Det kan være nyttigt at få en anden person til at hjælpe dig med at måle. Eller måske ønsker du bare at stå foran et spejl og måle dig selv.


OmkredsMål omkring dit bryst, lige under brystet, med et målebånd. Tag en dyb indånding og udånding. Mål, men ikke for stramt. Det nummer du får, er din omkreds. Din omkreds skal du bruge, når du skal finde din BH størrelse i bh størrelse konverteren, du finder her på siden.


BrystmålMål vandret rundt om kroppen og hen over BH'en, hvor du er fyldigst. Målebåndet skal sidde tæt uden at stramme. Tag en dyb indånding og udånding. Det nummer du får, er dit brystmål.Brug skemaerne til at finde den størrelse og skål, der passer dig bedst.Min omkreds i centimeter:

brystmål omkreds
Mit brystmål i centimeter

Brystmål cm

Hvordan ved jeg, at BH'en sidder korrekt?


Passer din bh korrekt?


Når vi skal købe nye BH'er, er der ofte en masse spørgsmål, vi står med. Eller måske er du én af de heldige, der har fundet et brand og en model, der bare passer perfekt til dig. Uanset hvad er det en god idé at være opmærksom på, om det er tid til at skulle enten op i størrelse eller ned i størrelse på din bh.
Når det kommer til BH størrelser, er der mange forskellige sizeguides og bh størrelse forklaringer. Hvis du er usikker på, hvordan du skal måle din bh størrelse derhjemme, er du altid velkommen til at kigge forbi en af vores butikker, hvor vi står klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige størrelse på din barm og finde bud på brands og modeller, der vil sidde godt på din barm. Når du skal måle dit bryst derhjemme, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Kontroller pasformen på din BH på disse fire punkter: Stropper, Rygstykke, Skålen og Midterstykket.

Stropper


Justerbare stropper giver dig mulighed for altid at få den bedste pasform. Dine stropper skal forblive på plads uden at gnave eller glide. Hvis dine stropper gnaver eller glider, har du muligvis den forkerte omkreds på BH'en. Når BH'en passer, som den skal i omkredsen, så bør stropperne også kunne passe - når omkredsen, eller rygstykket, passer og giver den rigtige støtte, vil stropperne ikke gnave eller blive løse. Elastikken i stropperne løsner sig også på grund af slitage.

Rygstykket


Rygstykket, ikke stropperne, skal give 80% af støtten i BH-en. Rygstykket skal passe godt, men det ikke sidde for stramt. Du skal være i stand til at putte en finger mellem rygstykket og din krop. En ny BH skal passe bedst i den yderste række af hægter, fordi BH'en løsner sig med tiden. Du skifter ind til de strammere rækker af hægter med tiden, som BH'en er gået til og er blevet lidt løsere i omkredsen. Rygstykket bør ikke krybe op. Hvis der er mellemrum i bunden af skålen, er rygstykket for løst, et tegn på, at det er tid til at købe en ny BH. Det kan være forskelligt fra person til person, hvordan vores kroppe er udformet - derfor kan det også være svært at lave en generel bh størrelse kalkulator. Der er dog nogle tommelfingerregler, der er gode at have in mente, når du shopper nye BH'er - som for eksempel, at der ikke må være mellemrum i bunden af skålen.

Skålen


Skålene skal se fyldige og glatte ud, uden rynker. Hvis skålene ser "tomme" ud, har du brug for en mindre skålstørrelse. Hvis du ser rynker på siderne eller toppen af skålene, har du muligvis brug for en større skålstørrelse eller en BH designet med større dækning af brystet eller er højere i siden. Skålen er for lille, hvis afslutning ved kanten under armen går ind i brystvævet. BH kanten skal følge din bryst kant og ikke gå ind i brystvævet. Således undgår du også at få et dobbelt bryst.

Midterstykke (mellem skålene)


Du må ikke være i stand til at stikke en finger under center stykket. Det skal ligge fladt mod dit brystben. Kan du stikke en finger mellem, så er det et tegn på, at du nok har en for stor omkreds. Samtidig er det vigtigt at være opmærksom på, at BH'en ikke kommer til at sidde for stramt.

En sidste note til måling af bh størrelse:


Din BH-størrelse er ikke konstant. Du bærer sandsynligvis ikke den samme BH-størrelse, som du bar for fem år siden. Mange faktorer kan påvirke din BH-størrelse, ud over det mærke eller den stil du vælger, vægtændring og graviditet har også en betydning. Vi anbefaler, at du måler din bh-størrelse årligt. Er du stadig i overvejelsesfasen? Gå på opdagelse på vores webshop og kig eventuelt forbi en af butikkerne, hvis du gerne lige vil prøve BH'en på, inden du køber den. Hvis du vælger at købe her på webshoppen, er der selvfølgelig 14 dages fuld fortrydelsesret.

Konverteringstabeller:

BH højde vægt tabel


Størrelsesguide BH